Recept Slagroomtaart

Ingrediënten:

100 gram suiker
2 x 100 gram hazelnootstukjes
60 gram boter
6 eiwitten
6 eidooiers
50 gram bloem
boter voor het invetten
bloem om te bestrooien
750 ml slagroom
1 grote eetlepel suiker
chocolaatjes voor op de slagroomtaart
Gebruik verschillende soorten vruchten

Werkwijze:

1. U moet de over niet voor verwarmen. Klop boter in een schaal schuimig en voeg stuk voor stuk de dooiers toe en voeg beetje bij beetje suiker toe. Blijf het mengsel net zo lang kloppen totdat er een lichtgele schuimige massa ontstaat en zorg ervoor dat de korrels suiker zijn opgelost.

2. Klop nu in een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk. Voeg bloem en de hazelnootstukjes er aan toe. Spatel de eiwitten door het dooiermengsel en vet daarna de springvorm in en vul het met deeg. Als u dit gedaan heeft dan kunt u het mengsel in de oven doen. Let op! Plaatst eerst het mengsel in de over voordat u de oven aanzet. Ze de oven op 140 graden.

3. Na 60 minuten kunt u de springvorm uit de oven halen en laat deze afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Als de taart afgekoeld is kunt u de taart doormidden snijden. Verdeel 2/3 van de room over de bodem van de taart en plaats daarna de andere taartbodem erop. De rest van de room kunt u gebruiken voor de boven en zijkant van de taart. Versier de bovenkant van de taart met chocolaatjes en vruchten.