Appeltaart recept

Ingrediënten:

11 jonagold appels

125 gram boter voor het in vetten

125 gram plantaardige margarine

200 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

2 eieren

400 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels kaneel

Benodigdheden:

springvorm (doorsnee 28 centimeter)

bakkwastje

Werkwijze

1. U moet de over voor verwarmen op 180 graden. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appel in 4 stukjes en daarna in plakjes.Vet de springvorm in met boter. Doe daarna de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom en klop het met een mixer tot een luchtige massa.

2. Voeg er 1 ei aan toe en mix het tot een egaal beslag. Daarna het zelfrijzend bakmeel erbij doen en maakt van de mix het deeg totdat het een op een bal lijkt. Doe in de springvorm de helft van het deeg.

3. Doe ongeveer de helft van de appels in de springvorm en strooi er dan 1 eetlepel kaneel over. Aan de andere helft de rest appels erop doen en strooi daarover ook 1 eetlepel kaneel.

4. Rol van het laatste overgehouden deeg een halve centimeter dikke strook en snijd daarna 8 stroken uit van ongeveer anderhalve centimeter breed. Maak als laatste stap ook 1 lange strook voor langs de rand van de springvorm. Leg de deegstroken in een ruitjes patroon over de appelvulling. Leg de lange strook in een cirkelvorm langs de rand van de springvorm. Klop het andere ei en stijk met een kwastje de stroken en de rand in.

5. De taart moet ongeveer anderhalf uur in de oven en zorg ervoor dat de taart in het midden van de oven staat. Laat de taart geleidelijk bruin worden en controleer regelmatig of de taart niet te snel bruin wordt. Mocht het zo zijn dat de appeltaart te snel bruin gaat worden zet dan de over op 150 graden.