Pure Chocoladetaart
475 ml kokend water
75 gr cacaopoeder
350 gr witte bloem
2 theelepels baksoda
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
225 gr boter
450 gr suiker
4 eieren
1 1/2 theelepel vanille-extract
Werkwijze
1. U moet de oven voorverwarmen op 180°C. Vet 3 ronde cakevormen van 23 cm in
2. Kokend water over de cacaopoeder schenken en dan tot een saus roeren en af laten koelen.Daarna de Bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom zeven en apart zetten.
3. In een andere kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen, en daarna de vanille. Het bloemmengsel afwisselend met de chocoladesaus toevoegen en het beslag gelijkmatig over de 3 ingevette cakevormen verdelen.
4. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen alvorens de bovenkanten te glazuren en de cakes op elkaar te leggen.