Chocolade cupcake

Chocolade Cupcake recept

Gebruik een muffinblik en caisses om ze in te bakken. Voor dit recept moet je de vormpjes ongeveer tot de helft vullen. Het vullen is het handigst met een ijslepel of spuitzak zonder spuitmond. Als je je cupcakes graag plat wilt hebben, leg dan na het bakken een (snij) plank op het muffinblik. Wil je de cupcakes vullen, dan kun je dat doen door creme of jam rechtstreeks in het cakeje te spuiten met een spuitzak en spuitmond.

Chocolade cupcake recept:

  • 270gr Bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 227 gr ongezouten boter
  • 200 gr suiker
  • 218 gr licht bruine suiker
  • 4 grote eieren
  • 170 gr Pure chocolade
  • 240 ml Karnemelk
  • 1 tl Vanille Extract

Werkwijze

  1. Je moet de boter zacht kloppen tot die romig is
  2. Voeg de suikers toe en klop met de mixer ongeveer 3 minuten
  3. Ei per ei toevoegen en goed mixen
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe
  5. Voeg bloem toe in 3 stappen, telkens afwisselen met een beetje vanille extract en een beetje karnemelk
  6. Hierna nog goed kloppen
  7. Gedurende 20 a 25min bakken op 175°c